Udstillingerne kan opleves fra den 10. august til og med den 22. december 2024
Fra 1850'erne blev der udkæmpet en kamp med nål og tråd. Der var mere på spil end bare god smag og traditionelle stilarter. Det handlede i bund og grund om, hvordan man med sine broderier viste sin danskhed. I udstillingen Kampen om Broderierne 1850-1950 kan du opleve, hvordan forskellige historiske perioder smittede af på dansk håndarbejde, kunst og kultur. Her kan du blandt andet blive klogere på, hvordan detaljer fra ældre og nyere broderier trækker tråde tilbage til antikken.
I udstillingen Kunst og Nye broderiformer kan du opleve syv danske brodøsers nyfortolkning af de traditionelle danske broderiformer. Her
er nye broderier blevet til ud fra helt nye tanker og perspektiver, der danner kontrast og modvægt til de ældre broderier, som kan opleves i de øvrige udstillingsrum.
Se mere og det store program med arrangementer, kurser og foredrag på sonderskov.dk
278 BORGERE KOMMENTERER KUNST I DET OFFENTLIGE RUMHvad gør det ved vores selvforståelse, at kun 5 ud af 101 statuer i København er af kvinder? Hvordan påvirkes vi af de skulpturer og monumenter, der står i vores fælles offentlige rum? Og hvad ville vi ændre, hvis vi kunne? Disse diskussioner har 278 borgere, kunstner Randi Samsonsen og Trapholt udforsket og omsat til en 5-meter høj fællesskabt kunstinstallation Things Matter.
trapholt.dk/things-matter-udstilling/
Blev afholdt lørdag den 23. marts i St. Magleby v/ Dragør. Årets tekstile indslag var en omvisning på Museum Amager. Se referat fra generalforsamlingen og reportage fra det tekstile indslag i næste nr. af TENEN, der udkommer i juni.
Copyright © Tenen