Nyhedsbrev august 2022

Tur til Sorø den 4. september 2022

I anledningen af at Sorø Klosterkirke er genåbnet efter en lang renovering har kirken fået fire nye messehagler. De er udstillet på Sorø Kunstmuseum og søndag den 4. september præsenterer de tre kunstnere bag messehaglerne deres arbejde og kreative proces. ”Oplev Maja Lisa Engelhardts skitser, fordyb dig i syerske Berthe Bramsens broderier og så skrædder Anette Freifeldts vilde stoffer” lyder præsentationen på Sorø Kunstmuseums hjemmeside.

Bestyrelsen for TENEN har sammensat et lille program for en medlemstur til Sorø.

Vi starter kl. 10 ved Sorø Museum, Storgade 17 med udstillingen Klassiske broderier. TENEN har tidligere flere gange skrevet om og taget på tur for at se elever fra Den Klassiske Broderiskole ved Lis Ahrenkiel i
Haslev. Dette års udstilling på Sorø Museum er med brodøserne Merete H.B. og Rosemarie Nielsen.

Der er mulighed for at spise medbragte madpakker i Havestuen på Sorø Museum eller gå på café på hovedgaden i Sorø. Frokostpausen kan også benyttes til at gå en tur ned til Sorø Klosterkirke.

Kl. 14 fortsætter programmet på Sorø Kunstmuseum, hvor arbejdet med de fire nye messehagler er udstillet og de tre kunstnere fortæller om processen og samarbejdet.

Sidst på eftermiddagen kan vi nyde en kop kaffe på en af byens caféer før turen igen går hjem.

Turen koster 100 kr. for medlemmer og 150 kr. for ikke medlemmer. Tilmelding senest 1/9 2022 til
formand Annet Laursen Skjelsager på tlf. 44 95 05 55 eller mail: silke-annet@silke-annet.dk.
Betaling sker til foreningens konto reg. 1551 konto 1430130 – skriv navn og ”sorø”.

Foredrag for medlemmer lørdag den 19. November 2022 kl. 13.15-14.30

Margit Ambeck holder foredrag om Huller i sytøjet – både Engelske huller, Hardanger-syning og prenede huller.

Foredraget foregår i Medborgercentret Nordens Plads 16A, 2000 Frederiksberg.

Tilmelding til formand Annet  Laursen Skjelsager på tlf. 44 95 05 55 eller mail: silke-annet@silke-annet.dk. Der serveres te og kaffe.

Udvalg af broderier med huller. Foto: Susanne Rundqvist Pedersen

Generalforsamling 2023 – sæt kryds i kalenderen ved d. 25. og 26. marts

Næste års generalforsamling går til det jyske med besøg hos Flemming ”Væver” Lundholm i Ravning og rundtur i den tekstile højskoleby Askov. Selve generalforsamlingen afholdes lørdag eftermiddag (foreløbig tidspunkt er kl. 14-16) i Vejen. Der er mulighed for overnatning på Vejen Danhostel og i Hyttebyen. Vi arrangerer fællesspisning lmed egenbetaling ørdag aften. Søndag formiddag er der byvandring i Askov med fortælling om de kendte institutioner som Jenny la Cours væveskole, Paula Trocks Spindeskole og Lervads snedkerværksted. Vi spiser medbragte madpakker et sted i byen og så går turen ud til Flemming i Ravning. Vi kører i egne biler og kommer man til Vejen med offentlig transport, så finder vi en løsning på samkørsel. Ude hos Flemming får vi eftermiddagskaffe og lidt kage.

Tilmelding til generalforsamling og fællesspisning lørdag aften samt til turene søndag rettes til Kathrine Brandstrup inden 1. marts 2023. Overnatning bookes individuelt –
værelsespriser ligger mellem 795 kr. og 1.095 kr. alt efter om det er Danhostel eller hytte.

Ønsker man mere information om arrangementet så ring til Kathrine på tlf 29421939 eller skriv på mail: kathrine@textilarkeolog.dk 

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *